• DOLAR
    %0,00
  • EURO
    %0,05
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %-0,15
Kırışıklıkları Önleyen Besinler

Kırışıklıkları Önleyen Besinler

Dünya, şimdilerde özel bir beslenme stilinin kısa vakitte cildi gerginleştirdiğini ve pürüzsüzleştirdiğini konuşuyor. Ana tez şu: “Suratınızı gerginleştirmek için lüzumunuz olan her şey buzdolabınızda!” Dilden dile, kulaktan kulağa dağılan bu fantastik perhizin kaşifi Harvard’lı Profesör ve Eczacı Nicholas Perricone… Perricone’nin kendisi de senelerdir şekerden uzak duruyor. Zira şeker molekülleri, kollajen lifleriyle birleşip onları sertleştirerek elastikliklerinin […]

Dünya, şimdilerde özel bir beslenme stilinin kısa vakitte cildi gerginleştirdiğini ve pürüzsüzleştirdiğini konuşuyor. Ana tez şu: “Suratınızı gerginleştirmek için lüzumunuz olan her şey buzdolabınızda!”
Dilden dile, kulaktan kulağa dağılan bu fantastik perhizin kaşifi Harvard’lı Profesör ve Eczacı Nicholas Perricone… Perricone’nin kendisi de senelerdir şekerden uzak duruyor. Zira şeker molekülleri, kollajen lifleriyle birleşip onları sertleştirerek elastikliklerinin kaybolmasına yol açıyor. Bu da buruşuklukların yaradılışına neden oluyor.
Buruşuklukların yasaklanması için ise Perricone, taze meyve, yağlı et ve sebzenin yeşil ışığından yararlanmak gerektiğinin altını çiziyor. İşte şimdi sırada, herkesin merak ettiği can akdikeni sualler var. Anti-aging perhizi hangi temel koşullarda ehemmiyet kazanıyor? Beslenme ve yaşlılık arasındaki bağlantı nasıl kurulabilir? Ve hangi besinler gençleştiriyor, hangilerinden uzak durmak gerekiyor?
Perricone’ye göre kollajen liflerinin sertleşmesi öncelikle serbest radikaller sayesini yasaklanıyor. Her ne kadar beden enzimler ve amino asitlerden kendi bağışıklık sistemini oluştursa da yeniden de bunu oluşturmak için doğru besinlere ve formlara lüzum dinliyor.

Esansiyel yağ hücreleri; proteinler
Nicholas Perricone, beslenme ve buruşukluk yaradılışı arasında olağanüstü bir bağlantı olduğunu düşünüyor. Kuramı ise şöyle: “İnsanlar tek istikametli besleniyor. Fazla karbonhidrat ihtiyarlatıyor. Makarna, patates ve ekmekten alınan fazla karbonhidrat ciltte tahrişe neden oluyor. Özellikle çok çabuk kana karışan ve böylelikle ensülinin çoğalmasına neden olan karbonhidratlar riskli… Bu tepkin yağ yakımını bloke ediyor. Dolayısıyla karbonhidrat kana ne kadar yavaş karışırsa, ciltte de o kadar az zarar alana geliyor. Genç kalmak için ensülinin yavaş ve aralıksız alımı koşul.”
Birçok şahıs da protein alımında mesele yaşıyor. Oysa protein bırakılamaz. Zira bedende teker teker aminoasitlere dönüşüyor. O da kolajen liflerini, esnek lifleri ve hormonları oluşturuyor. Ayrıca proteinler metabolizmayı harekete geçiriyor. Perricone, günde üç öğün kesinlikle alınması gereken besin maddeleri arasından tercih yapmayı da olası kılıyor. Ve günde üç litre suyu da asla bakımsızlık etmemek gerektiğini belirtiyor. Perricone’ye göre cildi gençleştirmek için harcanması gereken besinler şunlar:
Soya filizi: Bedenin kendi hormonları kadar tesirli. Cildi dolduruyor ve gerginliğini sağlıyor.
Ispanak, lahana: B vitamini bağ dokusunun sıkılığını destekliyor, selüliti önlüyor.
Yeşil çay: Serbest radikallere karşı ehemmiyetli hücre gözetici maddeler kapsıyor ve böylelikle yaşlılığın doğrudan hücrelerde durdurulmasını sağlıyor.
Su: Hücrelerin ve bağ dokularının dolgu ve destek lüzumunu karşılıyor. Besinlerin hücrelere taşınmasını, atıkların da hücrelerden çıkışını sağlıyor.
Som ve ringa balığı: Perricone’ye göre bedenin acil lüzum dinlediği ama kendi başına üretemediği doymamış yağ asitleri kapsayan bu balıklar, hücrelerdeki yaşlılık sürecini yavaşlatarak Anti-aging’de anahtar görevi görüyor.
Sarmısak: Bileşimindeki allizin maddesi kan dolaşımını harekete geçirerek cildi temizletiyor. Böylelikle cilt sıhhatli bir renge kavuşuyor.
Tavuk: Bedenin hoşluk hormonları üretmek için lüzum dinlediği yüksek bedelde protein kapsıyor. Ayrıca kolajen yapımını ve bağ dokusundaki liflerin yenilenmesini destekliyor.
Zeytinyağı: Soğuk preslenmiş hali sıhhatli yaşam için bire bir olan bu yağ, erken ihtiyarlama ve buruşukluklar için müthiş bir silah. Doymamış yağ asitleri hücreleri risklerden gözetiyor.
Yumurta ve süt: Dikkat çekici biçimde “niacin” maddesi kapsıyorlar. Bu B vitamini ambarları hücre yenilenmesi için bırakılmaz olarak belirleniyor.
Rezene: Perricone’ye göre haftada birkaç kere sofrada olmalı. Kalsiyum zengini bu ot, ciltte su depolanmasını sağlıyor ve hücre yenilenmesinde görev alıyor. Avokado: E vitamini açısından oldukça zengin. Böylece serbest radikallere karşı içeriden de tesir ediyor.
Elma: Şeker ve ensülin cildi ihtiyarlatıyor. Buna rağmen elma kan şekerini sabitliyor ve ensülin iniş çıkışını engelliyor.
Netlikle uzak durulması gereken besinler
Margarin: Kahvaltı ve kızartma yağı olarak sofralarda yer verdiğimiz margarindeki doymuş yağ asitleri cilt hücrelerine hasar veriyor ve bedende yağ olarak depolanıyor, kısacası şişmanlatıyor.
Kahve: Ensülin oranını artırdığı için cilde hasar veriyor. Ayrıca stres hormonu kortizolü harekete geçiriyor.
Havuç: Havuç, muz, üzüm ve mango gibi meyve ve sebze cinsleri, yüksek glisemik indeksleri dolayısıyla Perricone’nin yasaklı listesinde yer alıyor. Glisemik indeks, kan şekerinin bir öğünde ne kadar çoğaldığını gösteriyor.
Portakal: Her ne kadar vitamin açısından yüksek bir meyve olsa da şekeri yükseltmesiyle de biliniyor. Bu surattan sıhhatli C vitamini alabileceğimiz meyveler elma ve limon.
Pizza: Pizzadaki karbonhidrat yağ yakımını yasaklıyor. Ama haftada bir kere yemek hasar vermiyor.
Hürriyet

Yafta Soya filizinin verimleri selüliti önleyen bitkiler bedenin sıkı olması için hangi bitkiler yenmeli? Yeşil çayın verimleri Som ve ringa balığının verimleri Sarmısağın verimleri Zeytinyağının verimleri Yumurta ve sütün verimleri Rezenenin verimleri Avokadonun verimleri Elmanın verimleri uzak durulması gereken besinler Margarinin hasarları kahvenin hasarları şeker hastalarının yememesi gereken meyveler proteinin verimleri

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?