• DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %0,27
  • ALTIN
    %0,37
  • BIST
    %-1,07
Hastalığın Vücuttaki Belirtileri

Hastalığın Vücuttaki Belirtileri

Hoşluğunuz ve bedeninizde mesele olarak görmediğiniz bazı problemler ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Erken tanı her zaman hayat kurtarır. Onun için en minik bedendeki rastgele bir negatiflik sizde alana gelecek olan hastalık belirtisi olabilir. İşte bazı belirtiler ve artta yatabilecek rahatsızlıklar… Ten veya gözlerin sararması: Son zamanlarda ten ve gözlerinizle sararma varsa, bu beslenmenizle veya bakımsızlıkla […]

Hoşluğunuz ve bedeninizde mesele olarak görmediğiniz bazı problemler ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Erken tanı her zaman hayat kurtarır. Onun için en minik bedendeki rastgele bir negatiflik sizde alana gelecek olan hastalık belirtisi olabilir.
İşte bazı belirtiler ve artta yatabilecek rahatsızlıklar…
Ten veya gözlerin sararması: Son zamanlarda ten ve gözlerinizle sararma varsa, bu beslenmenizle veya bakımsızlıkla alakalı değil bir rahatsızlıkla bağlantılı olabilir. Karaciğer ya da safra rahatsızlığının belirtisi olabilir.
Yüzde fazla kıllanma: Sık sık ağdaya gitmek zorunda kalıyorsunuz. Suratınızda ve bazı bölgelerinizde fazla kıllanma sandığınız gibi basit bir mesele değil böbreküstü bezi işlev bozukluğuna bağlı olabilir.
Eklem yakalanması ve adale ağrıları: Ağrılarınızı yaptığınız egzersizlere bağlıyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. Meseleniz basit bir eklem ağrısından çok daha aşırısı romatizma olabilir.

Kulak uğultusu: Kulak uğultusu geçici bir gidişattan çok damar tıkanıklığı ve yüksek tansiyon belirtisi olabilir.
Yavaş iyileşen yaralar: Yaralarınız geç iyileşiyorsa kan dolaşımı meseleleriniz ya da diabet hastalığı habercisi olabilir.
Tırnak çatlaması ve kırılması: Tırnaklarınız çatlıyor veya sıkça kırılıyor. İhmalkârsızlık kadar demir beceriksizliğine bağlı olarak da görülebilen bu gidişatı umursayın.
Aşınmış gözüken tırnaklar: Tırnaklarınızda fazla kuruluk, iyileşmeyen bir yıpranma söz mevzusuysa mantar söz mevzusu olabilir. Tırnağınızı kaybetmeden bir hekime başvurmanızda ve rehabilitasyon olmanız da verim var. Aynı biçimde tırnaktaki çukurlar da sedef hastalığı olabilir.
Saç dökülmesi: Fazla saç dökülmesini davacısınız. Mevsimsel geçişler, şampuanlar fayda etmiyorsa, meseleniz demir noksanlığı, hipertiroit ya da hormonal bozukluklara bağlı olabilir.
Ellerde titreme: Elleriniz titrediği için dostlarınızla dışarı çıkmak istemiyorsunuz. Halsizlik gibi bir meseleniz yoksa tiroit bezi hastalığına bağlı olarak bu cins bir mesele yaşıyor olabilirsiniz.
Üç haftadan uzun süren ağız içi yaraları: İyileşmeyen ağız içi yaralarınız basit bir aft olabileceği gibi ehemmiyetli bir hastalık olan behçet hastalığının da belirtisi olabilir.
Göz seyirmesi: Sık sık gözleriniz seyriyorsa magnezyum ve kalsiyum beceriksizliğiniz olabilir.
Dizlerin şişmesi: Dizlerinizin şişmesi basit bir bitkinlik olmayabailir. İrin ve buna bağlı olarak eklem çıkıklığı meseleyi olup olmadığı araştırılabilir.
Sağ alt kaburganın altından başlayarak sırtın sağ tarafına yansıyan ağrı: Safra kesenize bağlı bir rahatsızlık olabilir.
Soğuk havalarda parmakların evvel beyaz sonra mavi ve ardından kırmızı renk alması: Parmaklarınız sık sık renk değiştiriyorsa damar hastalığından kuşku edebilirsiniz.
Çevreyi değişmiş ben veya doğum kiri: Ben ve doğum kirlerinin bir dermatolog tarafından kesinlikle tetkik edilmesi gerekir. Özellikle güneşe bağlı olarak ben ve doğum kiri cilt kanseri tehlikeyi taşır. Ten kanseri tehlikeyi incelenmeli, değişliklik olduğu farkedildiğinde hekime başvurulmalıdır.
El ve ayakta karıncalanma: B vitamini beceriksizliğine bağlı olarak görülebilir. Beslenmeye dikkat edilmesi, uzman hakimiyetinde vitamin yardımı alınabilir.

Yafta bedendeki bazı hastalık belirtileri hastalık habercisi olan ipuçları saç dökülmesi bir sağlık meseleyi mudur? behçet hastalığının belirtisi yüzdeki kıllanmanın sebebi cilt hastalıklarının belirtileri bedendeki başkalaşımların makûs neticeleri erken temkin almanın yolu

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?